top of page

Vaikka autosta pitäsimme miten hyvää huolta tahansa, niihin tulee vikoja merkistä riippumatta. Joko kulumisen takia tai rakenteen rikkoutumisen takia. Ei hätää, kaikki saadaan korjattua.

Hinnoittelussa käytämme perustana autovalmistajan tehdasaikoja.

Alustan ja akselistojen viat

01

Auto pomppi tai kolisee?

Alustan osat, jousitus, iskuvaimennus ja nivelet. Kaikki on kuluvia osia jotka voivat rikkoontua tai kulua niin että ajaminen autolla ei enää ole turvallista. Pakoputkiston vuoto aiheuttaa pahimmassa tapauksessa pakokaasun vuotamisen ohjaamoon. Pyöränlaakerit ovat kuluvia osia aiheuttaen jurinaa yms ääniä esim kaartaessa toiseen suuntaan.

Sähkö viat

02

Kosteus aiheuttaa hapettumia ja huonoja kontakteja. Myös mekaaninen rasitus on autossa kovaa kohdistuen johtosarjoihin ja liittimiin.  Erilaisten komponenttien rikkoontumiset tai toleranssien muutokset aiheuttavat vikavalojen palamista sekä mitä kummallisempia sähkövikoja. 

Vikakoodien lukeminen on helppoa, mutta jos sen jälkeen tarvitaan laajempaa vianmääritystä, se kysyy ammattitaitoa ja tietämystä, sitä meillä on. Eikä siihen mene koko päivää.

Moottorin viat

03

Ups. Tuliko tankattua vahingossa väärää polttoainetta? Käytettyä väärää moottoriöljyä? Moottori sammui ajossa eikä enää käynnisty ja pyörii kuin tulpaton mopo? Katkennut jakohiha?

Katsastuksesta tuli hylätty pakokaasupäästöjen takia?

Moottori käy rumasti tai nykii? Vikavalo palaa?

Hiukkassuodatin tukossa?

Teemme myös kansiremontteja, jakohihnan vaihtoja yms mekaanisia korjauksia.

Voimansiirron viat

04

Kierrokset nousee mutta vauhti ei kasva? Poljin tuntuu oudolta? Poljin pitää painaa aivan lattiaan tai se ottaa kiinni liian ylhäällä? Kuulostaa kytkinvialta. Entä koliseva ääni tai täristys kiihdyttäessä, kuulostaa vetoakselivialta. Tai rikkoutuneelta kaksimassavauhtipyörältä. Korjaamme kaikki voimansiirron viat, mahdollisuuksien mukaan myös vaihteistot ja akselistot.

Jarrujen viat

05

Jarrut ovat tärkein turvallisuustekijä eikä ole turvallista ajella huonokuntoisilla jarruilla. Puoltava auto jarruttaessa, ratin tärinä, nytkyttäminen, huono jarrutusteho. Hylätty katsastuksessa. Jarrunesteeseen imeytyvä vesi jäätyy talvella sekä ruostuttaa jarruosia. Jarruputket pahoin ruostuneet, onnettomuus on vain ajan kysymys.​​

 

bottom of page